Сряда,

Световна шампионка отличи млади таланти

От: Администратор -
473
Световна шампионка отличи млади таланти
A
A
A

Световната шампионка по джаги Екатерина Атанасова отличи младите таланти, победители и призьори в конкурса на тема „Аз и спортът". Проектът „Алтер Спорт" е по Програма за изпълнение на Общинска Стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта 2016 – 2020 година и беше за есе, снимка и видео. Конкурсът се реализира в подкрепа на инициатива София – Европейска столица на спорта. Проектът предвиждаше дейности и събития, насочени към повишаване на спортната, здравната и физическата култура на подрастващите, повишаване на интереса на спортуването като цяло - по-специално на учениците от 4 до 8 клас в периферните райони на гр. София. Той бе осветен на Международния ден на спорта и физическата активност, обявен от Генералната асамблея на ООН през 2013 година - 6-ти април.

Авторите на отличените творби се събраха в ИнфоЦентър София 2018, където бяха запознати с проекта „Европейска столица на спорта" и получиха своите призове. Участниците бяха поздравени от медийния координатор на София2018 Тодор Шабански и от представителя на организаторите Емилиян Методиев, който благодари за активността и пожела нови успехи в следващите подобни инициативи.

Присъстващите посрещнаха с аплодисменти световната шампионка за 2013 г. по футбол на маса(джаги) Екатерина Атанасова. Видната спортистка разказа за своите успехи, след което връчи купите на най-добрите в конкурса.

Победителите:
В категорията „Есе": Лина Павлова
В категорията „Снимка": Александра Димитрова
В категорията „Видео": Алекс Бостанджиев
Освен това бяха раздадени и 7 допълнителни приза за най-интересни творби. Техни носители станаха: Георги Георгиев, Боян Баладанов, Ива Пенчева, Ивелина Байчева, Димитър Манов, Георги Манов и Мина Желева. Срещата завърши със селфита, автографи и снимки пред знамената и плакатите на София 2018.
„Стандарт"


Всички новини от категория Други спортове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички