Елица се прицели в олимпийско злато

Елица се прицели в олимпийско злато | StandartNews.com

Първата българска медалистка от олимпийските игри в Рио Елица Янкова се завърна днес на родна земя. На летище "София" боркинята бе посрещната от своето семейство - майка й Мария, баща й Атанас, по-малкия й брат Димитър, както и приятелят й Мехмед.

Десетки фенове дойдоха да поздравят 21-годишната боркиня както и нейни приятели и съотборници от "Левски". Сред посрещачите бе и трикратният олимпийски медалист Александър Томов, който вдигна на конче Елица.

"Емоциите са много хубави. Знаех, че много хора ще дойдат. Усетих радостта им още там. Още не съм осъзнала какво стана. Когато премислям някои неща и се разплаквам от радост. Искам пак да се повтори този ден", каза щастливата Елица на летището. "Казвах си, че това е денят, за който съм тренирала толкова много. Треньорите пък ме надъхваха: "Ако трябва, ще се сбиеш, на война си". Имаше си напрежение и тежки моменти. Благодарение на треньора ми, на баща ми, на моят приятел, който ми запълваше времето с хубави емоции, всичко беше наред", добави Янкова.

"Най-тежко ми беше като излизах в битката за медала. Защото беше за България. Не се сборих така както трябваше и можех да победя на полуфинала. От тук нататък се целим в по-голямото стъпало - олимпийски връх. Щом Вальо Йорданов е казал, значи ще стане", обясни тя. "Танцовата стъпка след успеха не беше планирана, просто емоция. Толкова много пожелания получих. Мечтата ми сега е да се прибера у дома на морето във Варна", завърши Елица.

Треньорът на женския национален отбор по борба Серафим Бързаков призна, че е очаквал и други медалистки. "Не се получи. Имаше едно напрежение. Всички покрай нас говориха ,че трябва да вземем медали, но понякога така се получава. Ето при Тайбето какво стана, една ситуация се получи, това е от самото напрежение, не е от друго. Затова и Мими, и Тайбе бяха пренавити", сподели Бързаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай