Първи червен картон! Изгониха вратаря! Обрат в последната минута!

Драматичен развой на мача Уелс и Иран

Първи червен картон! Изгониха вратаря! Обрат в последната минута! | StandartNews.com

Драматичен развой на мача Уелс и Иран! В последната минута персийците забиха уникален гол във вратата на Драконите! Секунди след това ги нокаутираха окончателно с 0:2! Така Иран излиза на второ място в групата.

Мачът влиза в статистиката и с първи червен картон бе даден на Световното в Катар. Той е за вратаря на Уелс , който удари с коляно играч на противника. 

За двата тима това е много важно изпитание, тъй като представителите на Великобритания завършиха 1:1 в първия си двубой срещу САЩ, а Иран загуби с 6:2 от Англия и всеки от тях се нужда от победа, за да запази по-сериозни шансове за продължаване в следващия кръг. 

Интересно за отбелязване е, че играчите на Карлош Кейрош в днешния ден пяха химмна на страната, след като в първата среща останаха мълчаливи в знак на подкрепа към протестите в страната в полза на правата на жените, които текат вече седмици наред. Темата бе сериозно застъпена и по трибуните на стадиона, където голяма част от феновете на Иран са със символи срещу насилието на жени, пише "Спортал".

Първото реално положение за гол в двубоя обаче дойде пред вратата на персийците точно след изминаването на десет минути от двубоя, когато Конър Робъртс центрира отдясно, но ударът на Кийфър Мур бе спасен от Хосеин Хосеини.

Персите отговориха почти моментално, след като “драконите” загубиха топката в невралгична зона в своята половина, топката бе подадена към Сердар Азмун, който се оказа в отлична позиция очи в очи с Уейн Хенеси, но вместо да стреля той намери Али Голизадех, който отбеляза. Попадението обаче бе отменено след преглед с ВАР, който показа, че е имало засада при последния пас в наказателното поле.

Иран пропусна две страхотни положения за гол пет минути след началото на втората част, когато Аарън Рамзи загуби в средата на терена, топката бе пратена в предни позиции към Сердар Азмун, който напредна отлично, след което обаче стреля в гредата. Кълбото обаче отскочи точно на главата на Али Голизадех, той стреля, но топката отново срещна, но този път дясната греда на Хенеси.

Мениджърът на “драконите” Роб Пейдж няма никакви проблеми и има възможност да избира от пълния си състав за двубоя, след като Джо Алън се завърна и вече тренира с основната група. Той прави една промяна в своя тим и залага на Кийфър Мур, който направи много добро впечатление след появата си от скамейката в първата среща, за партньор на Гарет Бейл в атака на мястото на Дан Джеймс. 

В състава на Карлош Кейрош също има промени, като титуляр започва играча на Байер (Леверкузен) Сердар Азмун, който ще си партнира с отбелязалия две попадения срещу Англия - Мехди Тареми.

Очаквайте подробности

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай