Поредно шоу! Гана удари Корея в луд мач

Драматична победа с 3:2

Поредно шоу! Гана удари Корея в луд мач | StandartNews.com

В пореден драматичен мзач на Мондиала тимът на Гана спечели срещу Република Корея с 3:2. 

Ганайците поведихо с гол на Салису в 23-та минута, като имаше и преглед от ВАР.

Кудус напправи 2:0 в 33-та минута!  Мин Джае Ким изпусна зад гърба си Мохамед Кудус, който съвсем леко отклони топката с глава, за да се окаже тя в мрежата на азиатците за втори път.

ГИ СУНГ ЧО! Напълно заслужено, с оглед показваното след паузата, Южна Корея се върна в мача с попадение за 1:2. Това стана в 57-та минута.

Но Ги Сунг Чо тепърва започваше! Нападателят се нуждаеше само от още 180 секунди, за да сътвори и частичния обрат в Ал Раян.

2:3! КУДУС! Нямаха край обратите в този двубой и малко след корейската радост, последва такава и за ексцентричните ганайци. Подаване от крилото имаше за финален адресат Иняки Уилямс.

Баскът обаче се размина малко комично с топката, което пък се оказа добре дошло за дебнещия Мохамед Кудус. Звездата на Аякс отигра топката без подготовка и с плътен изстрел по земя хвана в крачка Ким за 2:3!

Селекцията на Пауло Бенто реагира като ужилена след получения гол за 2:3. В рамките на секунди азиатците можеха отново да стигнат до равенството, но сътвориха три пропуска.

В крайна сметка ганайците оцеляха и в 10-минутното продължение, за да спечелят драматичния успех.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай