Особен поглед

Особен поглед | StandartNews.com

"Стандарт" потърси мнението на видни имена от арт гилдията за равносметката им през 2014 г. и очакванията за Новата година. В няколко поредни броя ще представим различните гледни точки.

Да загърбим агресията

Калин Вельов, музикант

Ще запомня 2014 г. на първо място с природните бедствия и с това, че според мен природата даде много ясен знак към всички нас, че трябва да сме по-стриктни едни към други, да имаме хигиена на това, което вършим. Дали ще даваме язовири под аренда, кой ще ги стопанисва и източва, кога и как, дали ще изсичаме горите, или ще строим тежки сгради по стръмни терени край морето - над всички тези неща природата ни казва да се замислим, защото не контролираме всичко. На второ място силно събитие бе политическият живот в България. Още едно послание, че хората вече са толкова безвъзвратно загубени за политиката, че ако нещо съществено не се направи през 2015 г. и 2016 г., то нихилизмът вече ще бъде тотален. Разбира се, ще запомня 2014 г. и с банковата криза. Макар и крайно казано, медиите всъщност са един голям и жесток манипулатор. Защото как се случва в 2014 г. така, че всички анализи и медии да гърмят за КТБ, че е страхотна и банка номер 1, а после точно за два дни всичко рухва и държавата е безсилна. Съсипващо! Лично аз пострадах при наводненията, защото бях на къмпинг на палатка и ни заля воден потоп. Иначе в професионален план 2014 г. даде началото на хубав латино проект "Amazonia Dance Project", на който снимахме и видеоклип. Издадох албум с Тумбаито и записахме концерт промоция. Разбира се, най-голямата ми радост е семейството ми и дъщеря ми, която е на 2 годинки и половина. Надявам се всичко, което посочих спрямо политика, природа и банки, да се поправи през 2015 г. Дано да покажем, че мислим добре и в правилната посока. Нека да оставим назад във времето и настрана агресията, негативното мислене, сивотата. Да си пожелаем да сме здрави и да обръщаме внимание на здравето си, като похапваме качествена храна и спортуваме повече. По принцип дълбоко в себе си съм оптимист и затова силно се надявам, че 2015 г. ще е по-добра и ще покажем напредък!

Дано сме по-позитивни

Васил Василев - Зуека, актьор

Ще запомня отминалата 2014 г. с това, че ми се роди син, който кръстихме Стефан. А през 2015 г. се надявам да сме живи и здрави и малко по-позитивни. Ако разсъждаваме позитивно, новата година за българите би трябвало да е много по-добра. Аз съм оптимист. А в политически план - нека политиците ни да се оправят, защото ако не го сторят, ще ги оправим ние!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай