Сряда,

Особен поглед

От: Администратор -
1190
Особен поглед
A
A
A

"Стандарт" потърси мнението на видни имена от арт гилдията за равносметката им през 2014 г. и очакванията за Новата година. В няколко поредни броя ще представим различните гледни точки.

Да загърбим агресията

Калин Вельов, музикант

Ще запомня 2014 г. на първо място с природните бедствия и с това, че според мен природата даде много ясен знак към всички нас, че трябва да сме по-стриктни едни към други, да имаме хигиена на това, което вършим. Дали ще даваме язовири под аренда, кой ще ги стопанисва и източва, кога и как, дали ще изсичаме горите, или ще строим тежки сгради по стръмни терени край морето - над всички тези неща природата ни казва да се замислим, защото не контролираме всичко. На второ място силно събитие бе политическият живот в България. Още едно послание, че хората вече са толкова безвъзвратно загубени за политиката, че ако нещо съществено не се направи през 2015 г. и 2016 г., то нихилизмът вече ще бъде тотален. Разбира се, ще запомня 2014 г. и с банковата криза. Макар и крайно казано, медиите всъщност са един голям и жесток манипулатор. Защото как се случва в 2014 г. така, че всички анализи и медии да гърмят за КТБ, че е страхотна и банка номер 1, а после точно за два дни всичко рухва и държавата е безсилна. Съсипващо! Лично аз пострадах при наводненията, защото бях на къмпинг на палатка и ни заля воден потоп. Иначе в професионален план 2014 г. даде началото на хубав латино проект "Amazonia Dance Project", на който снимахме и видеоклип. Издадох албум с Тумбаито и записахме концерт промоция. Разбира се, най-голямата ми радост е семейството ми и дъщеря ми, която е на 2 годинки и половина. Надявам се всичко, което посочих спрямо политика, природа и банки, да се поправи през 2015 г. Дано да покажем, че мислим добре и в правилната посока. Нека да оставим назад във времето и настрана агресията, негативното мислене, сивотата. Да си пожелаем да сме здрави и да обръщаме внимание на здравето си, като похапваме качествена храна и спортуваме повече. По принцип дълбоко в себе си съм оптимист и затова силно се надявам, че 2015 г. ще е по-добра и ще покажем напредък!

Дано сме по-позитивни

Васил Василев - Зуека, актьор

Ще запомня отминалата 2014 г. с това, че ми се роди син, който кръстихме Стефан. А през 2015 г. се надявам да сме живи и здрави и малко по-позитивни. Ако разсъждаваме позитивно, новата година за българите би трябвало да е много по-добра. Аз съм оптимист. А в политически план - нека политиците ни да се оправят, защото ако не го сторят, ще ги оправим ние!


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички