Изборите като цел на терористите

Ако Тереза Мей загуби вота, можем да очакваме атентати и преди гласуването във Франция

Изборите като цел на терористите | StandartNews.com

През първата половина на 2017 г. много често наблюдаваме атентати и то с постоянно повтарящи се сценарии. С различни видове превозни средства терористите се врязват в пешеходни алеи и убиват разхождащи се хора. Смятам, че това е един методичен план, който се осъществява не само във Великобритания, но е ориентиран към Централна и Западна Европа. Единственият нов момент, който наблюдаваме при последния атентат в Лондон е, че терористите вече атакуват с ножове. Явно целта е да се всее по-голяма паника и да се докаже, че те са силните. Склонна съм да мисля, че и тази атака има връзка с "Ислямска държава". Целта им е свързана с изборите.

Президентските избори във Франция и парламентарните във Великобритания са една много добра мишена. Извършените атентати

позволяват промяна в една или друга посока на резултатите от вота

Бих направила един далечен паралел с атентата в Мадрид 11 март 2004 г., три дни преди изборите в Испания. Това всъщност промени резултатите и на власт дойде социалистическата партия на Хосе Луис Сапатеро и Испания излезе от коалицията, ръководена от САЩ в Ирак. Сега в Лондон бе извършена атака само четири дни преди парламентарните избори и съм склонна да приема, че те няма да бъдат спечелени от Тереза Мей. След терористичния акт в Манчестър на 22 май много бързо започна да пада доверието в партията на консерваторите.

Очаквам тази тенденция да продължи. Политическите партии в страната обявиха, че временно спират предизборната си кампания. Подобно нещо се случи и във Франция два дни преди изборите. Тогава партията на основния опонент на Еманюел Макрон Марин Льо Пен също заяви, че се отказва от предизборната кампания.

Нещо повече, дни преди това тя официално обяви, че няма да се кандидатира като председател на тази партия, което не й донесе победа. Смятам обаче, че и много други процеси повлияха на крайните резултати и за избора на аутсайдера в президентските избори Еманюел Макрон. Третият основен момент, свързан с Великобритания, е Брекзит, който през миналата година беше неочакван резултат от провелия се референдум. Днес също е на дневен ред и не трябва да забравяме, че в края на март именно Тереза Мей излезе с официален документ за стъпките и плана за излизането на Лондон от ЕС. Предсрочните избори на 8 юни също бяха свързани с търсенето на по-голямо и убедително мнозинство на консерваторите. И това, което в момента наблюдаваме като терористични акции и паралелно с това спадане на доверието в определени партии, подсказват
обвързване на терор и крайни изборни резултати. Но аз не бих се осмелила да правя връзка и да внушавам, че има някакво задна мисъл в акциите, организирани от ИДИЛ.

Има една сентенция - "Най-тъмно е преди разсъмване", което означава, че

ИДИЛ губи позиции навсякъде, а удря където и както може

А Великобритания в момента е удобна мишена, защото там се решава много важен въпрос, както за бъдещето на страната, така и за това на ЕС. Ако на 8 юни партията на Мей постигне равенство или по-нисък резултат от партията на лейбъристите, това означава, че можем да очакваме подобни акции във Франция в навечерието на парламентарните избори на 11 юни и 18 юни там. Почеркът на терористите, особено във водещите държави на континента, в общи линии е повтарящ се по отношение на времето, когато те се осъществяват.

България ще остане далеч от тези събития, защото в момента фокусът на ИД е насочен към Централна и Западна Европа. Там европейските и националните институции доказаха през последните години, че не съумяват да контролират както миграционния процес, така и възможността да засилят своята политическа власт в защита на обществото. А ние такъв проблем нямаме. Ние сме само транзитна зона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай