Сряда,

Живко Тодоров и Херо Мустафа подписаха пакт по програмата IRI в Стара Загора

От: Стандарт -
2229
Живко Тодоров и Херо Мустафа подписаха пакт по програмата IRI в Стара Загора
A
A
A
  • Кметът на Стара Загора Живко Тодоров участва в Национална конференция „Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“ на Международния републикански институт

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров взе участие в Национална конференция „Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“, която бе организирана от Международния републикански институт (IRI).

 

Пред експерти от България и чужбина, както и представители на местната власт и в присъствието на посланика на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа, бе представен доклад с проучване на IRI, касаещо 10 български общини – Стара Загора, София, Перник, Благоевград, Кърджали, Велико Търново, Разград, Русе, Враца и Бургас. В него са измервани възприятията на гражданите за администрацията и прозрачността на процеса на местно самоуправление. Стара Загора е с най-добри показатели в частта за борба с корупцията, показва анализът на данните на Международния републикански институт.

В края на конференцията бе официално подписан Пакт за превенция и противодействие на корупцията на общинско ниво от присъстващите кметове и заместник-кметове по програмата на IRI.

На събитието присъстваха още и директорът на Международния институт за Европа Пол Маккарти, президентът на „Америка за България“ Нанси Шилър,  общински съветници, експерти от различни институции.

 

 

 

 

 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията