Военно формирование 36150 – Стара Загора тържествено отбеляза 40 години

Началото на събитието бе дадено с молебен за здраве

Военно формирование 36150 – Стара Загора тържествено отбеляза 40 години | StandartNews.com

На 29 септември 2023 година се отбелязват 40 години от първия пуск на полигон „Ашулук“. С тържествено честване бе отбелязан празникът от Военно формирование 36150 – Стара Загора. Началото на събитието бе дадено с молебен за здраве.

 „Уважаеми подполковник Димитров,

Най–сърдечно поздравявам Вас и подчинения Ви личен състав по случай 29 септември – Празник на военно формирование 36150 – Стара Загора!

В тези години изпълнени с предизвикателства, трудности и всеотдаен труд Вие доказвате, че с постоянство, единство и професионализъм целите и задачите са реалистични и изпълними.

Нека всеотдайността, принципността и високият морал, които са се утвърдили като основни ценности на Вас и Вашите подчинени, останат неизменна част от личните и професионалните Ви взаимоотношения.

В този празничен ден приемете моите пожелания за добро здраве, дълголетие, достойна житейска и служебна реализация!“, се казва в поздравителния адрес до подполковник Владимир Димитров, командир на Военно формирование 36150,  от ръководството на Община Стара Загора,

На празника във формированието бе направен показ на зенитно-ракетна техника – превеждане на ЗРК „Куб“ от походно в бойно положение и демонстрация на бойна работа.

Официални гости бяха зам.-кметът на Общината Милена Желева, офицери от командването на Втора механизирана бригада, Военновъздушните сили и Първа зенитно-ракетна база, командири на дивизиони и батальони от гарнизона, ръководители и представители на държавни институции, офицери от резерва и запаса. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай