Събота,

Видеопоздрави от именити бургазлии в празничната онлайн програма

От: Стандарт -
Видеопоздрави от именити бургазлии в празничната онлайн програма
A
A
A

Те са талантливи, известни, успели, умни, амбициозни... Но наред с това безкрайно обичат родния Бургас и с удоволствие се съгласиха да поздравят своите съграждани по случай Никулден. Така че утре в информационните канали на кмета Николов и Общината в социалните мрежи ще бъдат публикувани 16 емоционални видеа. Това ще се случва в паузите между традиционните събития, които присъстват задължително в празничната програма за 6 декември (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/44824).

Във видеата ще чуете емоционални думи от 70 именити бургазлии на всякаква възраст, както и от няколко известни приятели на града. Сред тях има музиканти, шеф готвачи, художници, преподаватели, филмови дейци, писатели, актьори, лекари, талантливи деца и др.

"Златната снимка" на имениците тази година представлява 6-минутно видео с музикален фон, включващо фотографиите, които ни изпратихте през изминалите дни. Очаквайте го в социалните мрежи след 13 часа.

Утре ще можете да гледате в ранния следобед също така четири специално подготвени кратки филмчета, посветени на Никулден:

* Млади бургаски творци четат литературни произведения.

* Филм за Галерия "Баев", от който ще научите много за постоянната експозиция, посветена на художника Георги Баев, а също и за неговата личност.

* Филм за Регионален исторически музей - той ще ви запознае с най-интересните находки от тази година, които удължават историята на Бургас чак до времето преди Исус.

* Филм за Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" - той ще ви разходи из иконната зала на галерията с най-ценните й експонати. Ще узнаете и за четирите картини от Владимир Димитров - Майстора, които се съхраняват там.

Отново онлайн ще разберете кой е бургаският Художник на 2020-а година.

И за финал - с много въображение и вдъхновение беше предварително заснет и нестандартно монтиран никулденският онлайн концерт. В него ще чуете любими бургаски песни от любими бургаски изпълнители от няколко поколения.

 

* Всичко изброено можете да гледате във ФБ страниците на кмета Димитър Николов - https://www.facebook.com/dnikolov.eu  и на Община Бургас - https://www.facebook.com/Burgas.Municipality, както и в Инстаграм профила на градоначалника.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички