В Тутракан приключи фестивала „Огненият Дунав“

По традиция празникът завърши с огнено и светлинно шоу над реката

В Тутракан приключи фестивала „Огненият Дунав“ | StandartNews.com

„Един град, една река и една обща съдба, свързала ги завинаги от бурната древна история до днес. Затова и лицето на град Тутракан е обърнато на север – към реката.”

В Празник на душата се превърна 10-то юбилейно издание на фестивала „Огненият Дунав“- град Тутракан.  Провежда се под егидата на община Тутракан. Събрал хора от близо и далече, Тутракан се превръща години наред в сцена, на която гостуват именити и световно известни артисти.

Фестивалът стартира с фолклорен музикален празник „Магията фолклор“, в който специален гост бе певицата Петя Панева. В следващите дни на тутраканска сцена се изявиха младите таланти на гр. Тутракан, Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, гр. Русе, трио „Тенорите“ и Симфониета – Враца, Държавна опера, гр. Русе и техния мюзикъл „Българи от старо време“, в който специално участие взе актьорът Николай Урумов и „Фондацията“, които представиха „55 години „Щурците“.

В последния ден на фестивала се проведоха конкурси за най-вкусна рибена чорба и най – вкусно рибно ястие, както и водни състезания. Гостите на празника имаха възможност да дегустират вкусно приготвените рибни ястия и чорби, както и невероятно приготвените миди от Цонко Цонев. За децата бяха организирани арт-ателиета, а ценителите на изкуството се насладиха на изложбата пленер „Красотите на България“, в която участие взеха именити български художници.. На сцената на „Огненият Дунав“ в последната вечер се качи вокалистът на „Axel Rudi Pell“ Джони Джоели в компанията на Б.Т.Р и група „Конкурент“.

По традиция празникът завърши с огнено и светлинно шоу над реката

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай