В Бургас монтираха умен светофар

Той ще регулира кръстовището на ул. "Цар Симеон I" и "Генерал Гурко"

В Бургас монтираха умен светофар | StandartNews.com

Движението на кръстовището между улиците „Цар Симеон I“ и „Генерал Гурко“ в Бургас ще се регулира от умен светофар. Модерната уредба е адаптивна и може сама да определя продължителността на светлинните индикатори спрямо натовареността на трафика в различните посоки. По този начин придвижването в час пик на това ключово кръстовище ще става по-бързо и ще се избегнат големите задръствания.

Натовареността на трафика се отчита чрез вградени в асфалта специални индуктивни рамки. На базата на регистрираната от тях информация, адаптивното устройство ще настройва продължителността на светлинните сигнали за всички участници в движението.
Вече стартираха 72-часовите проби на новоизградената светофарна уредба на кръстовището. Заради въвеждането й се налагат промени в организацията на движението по ул. „Генерал Гурко“, в участъка от бул. „Стефан Стамболов“ до ул. „Цар Симеон I“ – от еднопосочно то става двупосочно.

В същия участък по ул. „Генерал Гурко“ се забранява спирането на автомобили.
През февруари новият светофар ще заработи денонощно. Изграждането му е част от концепцията на Община Бургас за въвеждане на интелигентни градски решения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай