Сряда,

Улесняват издаването на лични документи

От: Ирина Ангелова -
Улесняват издаването на лични документи
A
A
A

Нови гишета, мобилни станции по населени места и подкрепа от общините ще улесняват гражданите в област Кърджали при издаването на лични документи. Това стана ясно по време на среща, инициирана от директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков с  областния управител и кметовете на седемте общини в област Кърджали. През 2020 година предстои да бъдат подменени 113 хиляди лични карти, паспорти и шофьорски книжки, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР Кърджали.  
        
Бе посочено, че всички гишета на сектор „Български документи за самоличност“ са в готовност да работят на удължено работно време по час и половина преди и след края на установения сега работен ден. В сградата на Областната дирекция са подготвени за откриване две нови гишета с оглед на очаквания наплив от желаещи да подменят личните си карти и паспорти. В процеса на обслужване на населението ще бъдат включени и допълнителни мобилни станции за приемане на заявления по предприятия, учреждения и населени места за облекчаване на опашките в Кърджали и по Районните управления на МВР.

Една от станциите периодично ще работи в община Черноочене. Увеличен е и човешкият ресурс – назначени са 8 нови служителки в сектор „БДС“, а целта е по Районни полицейски управления поне две служителки да приемат заявления за лични документи. Още едно гише се открива и в Пътна полиция. Заявена беше пълна готовност за приемане на заявления по малки населени места, където има възрастни хора по предварително подготвен график  съвместно с общинските администрации. Старши комисар Атанас Илков се обърна към кметовете на общини да се включат в създаването на по-добра среда в помещенията, където ще се обслужват гражданите.   
 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички