Търсят изрода, който трови кучета и котки в Бургас

Имаме съмнения кой хвърля отровата, казват хората

Търсят изрода, който трови кучета и котки в Бургас | StandartNews.com

Пет кучета и десетина котки са били отровени в бургаския квартал Долно Езерово. Те яли месо, поръсено със син прах. Пред Нова телевизия собственикът на един от пострадалите домашни любимци сподели, че вече е подал сигнал в полицията и се надява престъпникът, който хвърля отрова на улицата, да си понесе отговорността за злодеянията, пише Флагман. 

Имаме съмнения, но не мога да обвиня никой без доказателства, заяви Константин Бацковски.

Само бързата реакция на стопанина и адекватната грижа от страна на ветеринарни лекари спасили кучето му Арес от лапите на смъртта.

„Хората са притеснени, че някой иска да изтрови животните. Възможно е накрая да отровят и човек“, каза водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев. 

„Тези неща се случват от февруари месец. В нашия район е имало отрова на два пъти. Първият път пострадаха седем кучета. Котките не ги броя. Сега са отровени пет кучета и десетина котки“, уточни Бацковски.

„Онази вече се прибрах от работа и след 20:00 часа разходих кучето си. Когато се връщахме с кучето ми, намерих камък, върху който имаше поставена животинска кожа със син прах. След като кучето ми я погълна, на около три метра от блока започнаха гърчове, спазми, появи се пяна на устатата му“, добавя той.

„Стана много неспокоен, а кучето ми е голямо – над 55 кг. и няма никакви болести и проблеми. Късмет е, че сварих моя познат ветеринар след работно време, за да ми помогне. Бързата реакция бе много важна, иначе смъртта настъпва до 5 минути“, разказва Константин.

Други жители на квартала също разказват за подобни случаи.

„Кучето ми от две години е с намордник. Миналата година беше лапнало отрова. Преди седмица Чара не беше с намордник, отново беше погълнала нещо“, споделя Тодор. 

„Това не е хуманно и не мога да разбера причината за такива действия“, добавя той.

Камери в района няма и явно от това се възползват тези хора, които слагат отрова, каза пък Константин Бацковски.

„Полицията трябва да спре това безобразие! Единственият положителен ефект е, че кучетата са с намордници“, коментира Виктор Николаев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай