Три община в Кърджали с награди от КРИБ

Общините Кърджали и Крумовград за принос в частно-публични партньорства, а община Черноочене за социално отговорна политика

Три  община  в Кърджали  с награди от КРИБ | StandartNews.com

         

 Община Кърджали беше отличена с приз за развитие на частно-публичните партньорства по време на връчването на годишните награди на работодатели-фирми и общини, както за приноса й за икономиката на региона, така и за социално-отговорна политика. Церемонията, инициирана и организирана от КРИБ Кърджали, се състоя снощи в конферентната зала на Комплекс „Арпезос”.

Наградата за общината получи лично кмета на Кърджали  Хасан Азис.Градоначалникът сподели, че е имал подобна идея, но бизнеса го е изпреварил.„Винаги съм се стремял да отдавам признание на работодателите в общината, както и да поощрявам наши фирми, работещи навън”, подчерта кметът Хасан Азис. Той посочи, че се старае заедно със своя екип да създават условия за фирмите, които инвестират в Кърджали.Особено се набляга на високите технологии.”Много фирми избраха Кърджали, защото в местната власт виждат гаранция за своя бизнес”, отбеляза градоначалникът.

За принос в частно-публични партньорства беше отличена и община Крумовград. „За мен е чест работодатели да оценят дейността на община Крумовград” , каза  кметът Себихан Мехмед, която припомни, че освен с „Дънди Прешъс Метълс” Крумовград успешно си партнира и с „Теклас-България”. За  социално отговорна политика награда   получи  Община Черноочене и кметът Айдън Осман.

 „Ние в КРИБ  като организация представител на работодателите и бизнеса в България, смятаме, че общините заемат основното място както за водене на социално отговорна политика, така и за създаването на благоприятни условия за бизнес. Напоследък ставаме свидетели как общините работят все по-активно с привличане на средства по програми и проекти, развиват и работят по редица инфраструктурни проекти, околна среда и благоустройство, образование и не на последно място - социалното подпомагане”, каза Лазар Попов, председател на КРИБ – Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай