Терен за засаждане на коледни дръвчета очаква старозагорци

Парцелът, който е избран, се намира в парк „Загорка“, към алеята водеща до скоростното езеро

Терен за засаждане на коледни дръвчета очаква старозагорци | StandartNews.com

След светлите празнични дни, живите дръвчета, които са украсявали домовете на старозагорци, ще имат и тази година отредено специално място за засаждане. Това съобщи Николай Стоев, началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. Парцелът, който е избран, се намира в парк „Загорка“, към алеята водеща до скоростното езеро.

„На терена ще има предварително направени дупки, които ще улеснят всички желаещи“, обясни Стоев. Той напомни, че дръвчетата е хубаво да бъдат засадени непосредствено след като са изпълнили своята роля, както и обилно полети с вода. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на ОКД, което ще допринесе за още по-зелена Стара Загора. Мястото също е избрано с цел да бъде подходящо както за иглолистните видове, така и за грижите за тях след това.

Инициативата на кмета Живко Тодоров се провежда за трета поредна година. След миналогодишните празници десетки станали ненужни коледни елхи и борчета бяха засадени в част от парк „Артилерийски“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай