Тамплиери водят украинчета на море у нас

50 сираци идват на почивка в Слънчев бряг

Тамплиери водят украинчета на море у нас | StandartNews.com
  • 50 сираци идват на почивка в Слънчев бряг

Петдесет украински сирачета ще почиват в Слънчев бряг с помощта на тамплиерите у нас. В момента 25 деца, 5 от които са на възраст между 2 и 3 години, останали без бащи заради военните действия в Донецка и Луганска области са в курорта с майките си.

Гостите от Украйна са в две смени по 25, като престоят им е 14-дневен при пълен ол инклузив, безплатни водни атракциони и плаж, за което съдейства Великият Офицер от Ордена Димитър Владимиров, бивш наш посланик в Киев. Инициативата на Ордена всяка година на Южното Черноморие да се възстановяват украински сирачета датира от 2015 г. и досега са я преминали над 600 деца, нуждаещи се от помощ. За възстановяването на здравето от тежката им съдба спомага и тамплиерът брат Венелин Ташев, в чийто хотелски комплекс са отседнали групите.

Командериите „Княз Борис Първи” от София и „Свети Димитър” от Бургас посетиха украинчетата и организираха за тях малко спортно състезание, след което участниците получиха награди и много подаръци. Част от даровете изпрати Община Бургас.

Групите пристигат със съдействието на отдадената в тази кауза украинка Светлана Бахвалова, която е основала волонтерска организация, събираща средства чрез украински благотворителен фонд, писа „Флагман”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай