Сряда,

Създават дигитални учебници за бъдещите лекари в Бургас

От: Стандарт -
Създават дигитални учебници за бъдещите лекари в Бургас
A
A
A

С дигитални учебници ще се обучават бъдещите лекари от Факултета по медицина в Бургас. Осигуряването на подобен тип литература ще стане възможно благодарение на партньорството между висшето учебно заведение и Регионална библиотека "П. К. Яворов".

Първите стъпки по дигитализирането на специализираната литература бяха обсъдени на среща между зам.-кметът Йорданка Ананиева, декана на Медицинския факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" доц. д-р Цветан Велинов и директора на библиотеката Яна Кършийска.

Медицинските учебници ще бъдат достъпни само за студентите от бургаския факултет. Едно от големите предимства е, че съдържанието им ще е достъпно и от разстояние. Всеки студент ще има възможност да чете съдържанието им след влизане в специализирана система с факултетния си номер и лична парола. Това ще гарантира защитата на авторските права на научните трудове.

Наред с дигитализирането на учебници бургаската библиотека в скоро време ще осигури нова модерна техника, която ще е начало на нов етап в обучението на студентите по медицина в града. Модерният модул Z Space дава възможност с помощта на компютър и екран да бъдат изучавани в най-подробни детайли различните органи на човешкото тяло в триизмерно изображение. Другото важно предимство е, че дигиталната технология дава възможност много студенти да се обучават едновременно.

Освен в медицината, Z Space може да се използва много успешно и в други сфери на науката, като целта е студентите и децата да започнат да използват активно възможностите на библиотеката.

 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички