Сряда,

Създават дигитални учебници за бъдещите лекари в Бургас

От: Стандарт -
Създават дигитални учебници за бъдещите лекари в Бургас
A
A
A

С дигитални учебници ще се обучават бъдещите лекари от Факултета по медицина в Бургас. Осигуряването на подобен тип литература ще стане възможно благодарение на партньорството между висшето учебно заведение и Регионална библиотека "П. К. Яворов".

Първите стъпки по дигитализирането на специализираната литература бяха обсъдени на среща между зам.-кметът Йорданка Ананиева, декана на Медицинския факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" доц. д-р Цветан Велинов и директора на библиотеката Яна Кършийска.

Медицинските учебници ще бъдат достъпни само за студентите от бургаския факултет. Едно от големите предимства е, че съдържанието им ще е достъпно и от разстояние. Всеки студент ще има възможност да чете съдържанието им след влизане в специализирана система с факултетния си номер и лична парола. Това ще гарантира защитата на авторските права на научните трудове.

Наред с дигитализирането на учебници бургаската библиотека в скоро време ще осигури нова модерна техника, която ще е начало на нов етап в обучението на студентите по медицина в града. Модерният модул Z Space дава възможност с помощта на компютър и екран да бъдат изучавани в най-подробни детайли различните органи на човешкото тяло в триизмерно изображение. Другото важно предимство е, че дигиталната технология дава възможност много студенти да се обучават едновременно.

Освен в медицината, Z Space може да се използва много успешно и в други сфери на науката, като целта е студентите и децата да започнат да използват активно възможностите на библиотеката.

 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията