Старозагорската детска градина № 20 „Мир“ завоюва второ място

Старозагорска детска градина сред победителите в конкурс за насърчаване на балансираното хранене и активния начин на живот при децата

Старозагорската детска градина № 20 „Мир“ завоюва второ място | StandartNews.com

Старозагорската детска градина № 20 „Мир“ завоюва второ място в програмата "Нестле за по-здрави деца". Наградата забавачницата ще инвестира в открити съоръжения за катерене и баланс и изграждане на закрит фитнес кът.


Инициативата обединява усилията на компанията и тези на родители, учители и образователни институции, за да осигурят по-добро и здравословно бъдеще за българските деца. „Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Стара Загора бе една от областите с най- много участници в конкурса – общо 494 деца от 5 училища и детски градини.


Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. На финалния кръг от конкурса 10-те избрани училища и детски градини ще трябва да представят пред журито своята идея за реализиране на проект. На база цялата събрана информация, журито ще определи кои са трите най-добри идеи за облагородяването на средата в училища и детски градини.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай