Старозагорка завоюва две шампионски титли на Европейско първенство по канадска борба

В шампионата взеха участие над 500 състезатели от 27 европейски държави

Старозагорка завоюва  две шампионски титли на Европейско първенство по канадска борба | StandartNews.com

Старозагорката от Спортен клуб за сляпо-глухи „Августа- Стара Загора“Ангелина Кръстева спечели две шампионски титли в категория жени с увредено зрение на провелото в Букурещ, Румъния 24-то Европейско първенство по Канадска борба за хора с увреждания. В националния отбор на България бяха включени още три старозагорки.

Донка Йовчева и Дарина Сурчева спечелиха бронзови медали на дясна ръка в категория жени-ветерани, а на лява ръка се класираха на четвърто място. Тилка Кайрякова в категория жени с увреден слух грабна 2 сребърни отличия Дебютантката на отбора Дарина Сурчева се състезава и в категория жени, където на лява ръка зае пето място.

„Изключително съм доволна от представянето на състезателките ни и ги поздравявам за постигнатите успехи. Нека запазят високия спортен дух и хъса за победа, които имат, и най-вече да бъдат здрави! Канадската борба е чудесен спорт, който дава възможност на хора от всяка възраст и без никакви ограничения да участват активно в него. Дано с нашите успехи привлечем вниманието на повече млади хора към нашия любим спорт“, категорична е шампионката.

В шампионата взеха участие над 500 състезатели от 27 европейски държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай