Стара Загора столица на бирата, събра 30 000 гости

Фестивалът стана част от честванията на 120-годишнината на Загорка

Стара Загора столица на бирата, събра 30 000 гости | StandartNews.com

Над 30 000 гости събра столицата на бирата – Стара Загора, в рамките на седмото издание на Beerфестът. И тази година фестивалът даде възможност на жителите от града на липите и гостите от цялата страна да споделят много емоции и добро настроение по време на 5-дневния музикален маратон в парк „Загорка“.

Освен традиционния за града празник на пивото и хубавата музика, посетителите станаха част и от честването на 120-годишния юбилей на емблематичната пивоварна – "Загорка". Още през първата вечер гостите се оказаха в епицентъра на празника на компанията и оставиха своите пожелания върху картички за рожден ден в специален юбилеен кът, а за да бъде настроението максимално, "Загорка" предложи и специално лимитирано наливно „Юбилейно“ пиво, достъпно ексклузивно за старозагорци и гостите на града в рамките на 5-дневното събитие. Новото предложение се оказа сред фаворитите от богатото портфолио на компанията с 6 075 консумирани чаши бира, а благодарение на инициативата Загорка Зелен Фонд, с част от приходите компанията ще подкрепи местна кауза, която ще облагороди региона на Стара Загора.

Фестивалът, както до сега, премина с разнообразна музика в тематични вечери от хип-хоп до рок и етно. На сцената за откриването почитателите посрещнаха с много шум и настроение Керана и космонавтите, Орлин Павлов и Веселин Маринов. През втората вечер хип-хоп вълната от СЕКТА и Wosch MC, DJ Stevie G и DJ Stanchika, брейк денс формацията „No name Crew”, F.O. и Peeva, както и Billy Hlapeto и D3MO премина като цунами през сцената на Beerфестът и остави почитателите на рапа жадни за още. Вечер 3 отбелязаха Overground Brass Band, Мери Бойс Бенд, РИА и Тони Димитрова, които накараха публиката да пее с цяло гърло под звездното небе на поляната в парк „Загорка“. Феновете на рока останаха завладени от светлинно и огнено шоу в четвъртата вечер с групите Second to None, RockStage, D2, SEVI и Johnny Gioeli. За грандиозния финал почитателите на фолклора и българската етно музика станаха част от музикалното пътешествие на Deep Zone Project, Богдана Петрова и Деси Добрева и Лудо Младо Бенд.

За поредна година присъстващите на събитието се включиха и в дългогодишната инициатива „Бира за смет“, като традиционна част от фестивала. Гостите се включиха с разделното събиране на празните си опаковки от бира, като в замяна се насладиха на безплатно студено пиво и подпомогнаха опазването на околната среда и чистотата по време на събитието.

На голям интерес до края на самия фестивал се радваше и осигурената безплатна автобусна линия в подкрепа на кампанията „Когато шофираш, никога

а не пий“, която успешно откара близо 1 000 души безопасно до домовете им след края на концертните вечери, за да могат те да консумират от богатия бирен каталог на място.

От 2015 г. насам, Beerфестът се провежда ежегодно в Стара Загора, а негови организатори от създаването му са пивоварна Загорка и Община Стара Загора. С годините се превръща в ценна част от културната програма на града и отчита посетители от различни краища на страната. Основен партньор през последните години са магазини „АЯКС“, а изданието за 2022 г. се реализира и с подкрепата на технически хипермаркет „Багира“, ресторанти „Щастливеца“ и Екопак България.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай