Събота,

Шведска компания с намерение за инвестиция в Стара Загора

От: Стандарт -
180
Шведска компания с намерение за инвестиция в Стара Загора
A
A
A

Шведска корпорация, която предлага решения свързани със здравето и начина на живот, е насочила своето внимание към Стара Загора с намерение да стартира производство на продукти, използвайки суровината от етерично-маслените култури. Фирмата разполага с най-модерните технологии за преработката на тези суровини, като идеята на компанията е да произвежда продукти с най-високо качество, които да бъдат изнасяни на азиатския и европейския пазари.

Област Стара Загора има традиции в отглеждането на лавандула и роза, като това е сектора, с който региона се отличава и е разпознаваем в България и в чужбина, това съобщи началник отдел „Инвестиции“ в Община Стара Загора Росица Райкова.

Тя допълни, че представителите на компанията са били запознати с възможностите, които предлага Стара Загора за развитие на бизнес: като подходящи терени за инвестиране. Инвеститорите са разгледали и терени в напълно изградената Индустриална зона „Загоре“. По време на посещението са проведени и работни срещи с производители от бранша.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията