Петък,

С римски хляб и вино „Абритус“ рекламират туризма в Разград

От: Станка Христова -
С римски хляб и вино „Абритус“ рекламират  туризма в Разград
A
A
A

Хляб, изпечен по древна римска рецепта, и вино с марка „Абритус“ получават гостите на туристическия щанд на Разград на Международното изложение „Културен туризъм“, което започна на 18 април във Велико Търново.

Местната управа представя пред туроператорите  културно-историческото богатство на  лудогорския център с акцент върху   забележителностите на археологическия резерват „Абритус“, където са експонирани останките на древния град.

Тази година във фестивала „Античният Абритус“, който ще се проведе през юни, ще се включат реенактори от три държави. Групи за възстановка от България, Румъни и Италия ще направят възстановка на имераторската битка на Деций-  Траян пред стените на крепостта с готите, в която е загинал владетелят на Рим. Това е единственият случай в римската истроия, в който император е намерил смъртта си извън пределите на Вечния град.

Туристите, които изберат да дойдат в Разград по време на фестивала, ще видят на живо частица от древната история на нашите земи, обясни Виолета Антонова, шеф на дирекция „Спорт, култура и туризъм" в разградското кметсво.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички