Родопски кметове станаха таксита. Причината

Голяма драма в Цалапица

Родопски кметове станаха таксита. Причината | StandartNews.com

Кметове на села от община Родопи и служители на администрацията влязоха в ролята на междуградски превозвачи и през целия ден извозваха пътници. Причината е изтекъл в края на седмицата договор с превозвача, което направи невъзможно придвижването между някои села от Родопската яка, разказва БНТ.

Курсовете днес все пак се изпълниха, но не с рейсове, а с автомобили. Такова е било разпореждането на кмета на община Родопи Павел Михайлов към администрацията и към кметовете на селата – да извозват пътниците с лични и служебни коли. Така днес до и между селата Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Ситово, Лилково и Скобелево, кметове превозваха пътници. И то безплатно, защото нямат право да продават билети.

Кметът на Цалапица Ивайло Данаилов вече е направил няколко курса с пътници до Пловдив и обратно.

"Не очаквахме това да се случи, но такива са обстоятелствата и ние се ангажирахме. Правим го абсолютно безплатно и в интерес на населението. Помолих един мой приятел да кара единия автомобил, аз карам втория, а третия - служител на общината", обясни Данаилов.

Днес и утре няма да има транспорт от Пловдив до Цалапица и обратно, посочи Данаилов. Утре се очаква казусът да бъде решен, защото вече се водят преговори с нов превозвач, който да поеме линиите между селата и към града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай