Продават на безценица резиденция на Тато с извор

Началната тръжна цена за имота в Нареченски бани е 668 000 лева

Продават на безценица резиденция на Тато с извор | StandartNews.com

Затворена правителствена резиденция в село Нареченски бани ще се разиграе на търг от Министерството на отбраната. Базата в селото, популярно с лечебната си минерална вода, е една от резиденциите, които са строени след 1944 година и в нея се отсядали първенците в страната по време на комунистическия режим. След промените тя се превръща в лечебно-възстановителна база на Министерския съвет.

Търгът за резиденцията, която е с площ от 22 833 кв.м, ще се проведе на 9 септември, а документи за него се приемат до 4 септември, съобщи TrafficNews.

Началната тръжна цена е 668 000 лева, а  депозитът за участие ще е 267 200 лева.  Търгът е с тайно наддаване, което означава, че участникът дал най-висока цена ще вземе имота.  Самият той се намира точно над селото, а до него се стига по път, който е изграден специално за резиденцията.  В терена се намират и пет постройки с обща застроена площ от 1 462 кв.м, като разполага и със собствен пропускателен пункт. Той притежава и собствен извор с минерална вода и вътрешни басейни.  Целият имот е заобиколен от гъст горски масив, като се разкрива гледка към цялата котловина.

Имотът в село Нареченски бани няколко пъти смени предназначението си. През 2009-а той бе даден на Военномедицинската академия, които трябваше да изградят лечебно-възстановителна  база, с което да бъде преобразувано в болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Това така и не се случи и през 2016 година бе върнат на разпореждане на Министерството на отбраната и директно посочен, че е с отпаднала необходимост.  

 „Сградният фонд е силно амортизиран и негоден за ползване без извършване на основен ремонт и реконструкция“, допълва се в съобщението. Така е било взето и решението за продажбата на базата чрез търг, а парите ще отидат в бюджета.

Освен за правителствената база в Нареченски бани ще се проведат търгове за още 21 имота с отпаднала необходимост за армията. Те се намират в цялата страна като цените им варират от 14 000 до 3,1 млн. лева. Най-големият от тях е в село Черногорово, община Пазарджик, който е с площ от 1 054 дка, а началата му цена е 2,5 млн. лева.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай