Полиция и жандармерия пазят реколтата в Кърджалийско

Ще има засилено присъствие в районите, където масово се отглежда селскостопанска продукция

Полиция и жандармерия пазят реколтата в Кърджалийско | StandartNews.com

Полиция и жандармерия ще помагат за опазване на селскостопанската реколта от престъпни посегателства в Кърджалийско, съобщават от ОД на МВР. Ще има засилено присъствие в районите, където масово се отглежда селскостопанска продукция. Планирани са ежедневни обходи в активния сезон за производителите и засилен контрол на пунктовете, където ще се извършва изкупуването на продукцията. Набелязани са и съвместни мерки за обмен на информация с частните охранителни фирми, звената за самоохрана, кметовете на населени места.

Предвидени са срещи с председатели на земеделски кооперации и представители на местната власт за надеждна охрана на складовите бази за съхраняване на селскостопанска продукция. Полските пазачи ще получат специални инструкции за координиране на действията с полицията.
    
При прибиране на реколтата и транспортирането са предвидени специализирани полицейски операции, които да ограничават рисковете от пътнотранспортни произшествия и инциденти с неукрепени товари. Такива операции ще се провеждат и с цел пресичането на кражби на животни и продукция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай