Вторник,

Полицаите в Кърджалийско с нови автомобили

От: Ирина Ангелова -
A
A
A

Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов връчи ключовете на седем нови автомобила „Шкода Рапид“, които ще бъдат включени в охраната на обществения ред и осигуряване на пътната безопасност в област Кърджали. Три от патрулните автомобили са за РУ-Кърджали, като единият е за полицейския участък в Черноочене, по един автомобил получават Районните управления в Момчилград, Крумовград, Кирково и Ардино.

„Новите автомобили са ни предоставени в момент, в който пред нас се очертават тежки задачи, свързани с летния сезон. Самият факт, че пет от автомобилите са за Районни управления по трасето към ГКПП „Маказа“, е ясен знак, че се подготвяме за усложнената пътна обстановка през летните месеци, когато трафикът е изключително интензивен през цялото денонощие”, обясни старши комисар Момчилов.Той уточни, че патрулните автомобили ще извършват засилен контрол на всички рискови кръстовища и участъци, полицаите ще подпомагат движението при създадени затруднения и ще се грижат да има повече сигурност по пътищата.
         
Директорът на ОД на МВР-Кърджали коментира, че с подобряването на материалната база, служителите ще отговорят на изискванията на гражданите за надеждна защита на живота,  здравето и имуществото им.
        
„Противодействието на престъпността в малките и отдалечени населени места остава също важна задача пред полицията и разпределените нови патрулни автомобили ще бъдат интензивно използвани при провеждането на специализирани операции от такъв характер”, каза още старши комисар Венцислав Момчилов.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички