Пловдив с Ковид-болница

Това е общинската „Св. Мина“

Пловдив с Ковид-болница | StandartNews.com

От днес Пловдив ще има Ковид-болница. Това е  общинската „Св. Мина“, която ще помогне за осигуряването на болнично лечение на всеки един нуждаещ се пациент от региона. Това стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в града.

Към момента са разкрити 90 легла с възможност за добавяне на още 50, което ще стане поетапно. Предвидено е създаването на отделни звена в болницата за пациенти с коронавирус, които се нуждаят от кардиологични и хирургични медицински грижи. За предоставянето на необходимото лечение са привлечени специалисти и от други лечебни заведения от областта.

"Недостиг на лекарства няма, има презапасяване. За всички видове ваксини сме платили. Излезе ли добра ваксина ще е я имаме",  увери премиерът при посещение в болница в Пловдив, където на лечение е кметът на града Здравко Димитров, който му обясни, че имало "220 човека персонал, разболяха се, изплашиха се", а Борисов го прекъсна с думите "когато има война, всички са доброволци".

Борисов заръча градоначалникът да бъде изписан.

"Това, което със сигурност трябва да знаете е, че паниката е номер 1. Аз си го изкраха у нас.Тежко е. 10, 11, 12 ден са ужасни, дотогава беше леко", сподели Борисов как е минало при него разтивието на коронавируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай