Паркингите на метрото пак без пари

Ще са безплатни днес и утре заради мръсния въздух в София

Паркингите на метрото пак без пари | StandartNews.com

Днес и утре буферните паркинги към станциите на метрото в София ще бъдат безплатни. Причината е повишените нива на фини прахови частици и неблагоприятни метеорологични условия, съобщиха от Столичната община.

Паркингите на метрото са шест - на бул. “Цариградско шосе“ при Интер експо център, на бул.“Джеймс Баучер“ и бул.“Черни връх“, при „Бизнес парк София“, два паркинга на метростанция „Бели Дунав“ и в центъра - на метростанция „Стадион Васил Левски“.

От общината призовават гражданите да използват суха дървесина и висококачествени въглища, ако се топлят с твърдо битово гориво, а при възможност да преминат на екологично отопление.

При установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци, може да се подаде сигнал на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на оперативен център на Столичния инспекторат 02/987-55-55

Отправя се и призив софиянци да предават старите си гуми на определените за целта места. Целта е да се предотврати възможността от замърсяване на околната среда, както и евентуално изгаряне.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай