Неделя,

От миналата година Бургас е с изцяло модернизирано сметосъбиране

От: Стандарт -
От миналата година Бургас е с изцяло модернизирано сметосъбиране
A
A
A

От миналата година Бургас е с изцяло променено и модернизирано сметосъбиране. Вече се използват контейнери за отпадъци от нов тип, обслужвани от нови камиони по нова технология. Нужно беше малко време за адаптиране на новата система и то вече е факт. Община Бургас използва последните месеци, за да изгради десетки нови площадки из всички райони и квартали, тъй като новите контейнери са по-големи и на много локации за тях бяха оформени специални места, за да не пречат на движението.

С тази задача се занимава създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти. Наред с това то възстановява амортизирани участъци от тротоари и стари пейки. Звеното достави и монтира безплатно много нови пейки по желание и след сигнал от бургазлии. Служителите му ежедневно отстраняват дребни нарушения по инфраструктурата. Те подменят напукани плочи, облицовки, изработват и монтират декоративни велостоянки, барбекюта за парковите зони.

За следващите задачи на новото звено ще ви известяваме регулярно. То има постоянен ангажимент към тротоари, бордюри, площадки на контейнерите за отпадъци, стълбища, градинска и паркова мебел, фонтани, подлези и пасарелки. Чрез него малките, но дразнещи проблеми се решават в по-кратки срокове и се прави регулярен одит на елементите на градската среда.

Сигналите на бургазлии стигат до звеното през дежурната стая в Общината. 24 часа в денонощието можете да ги подавате на телефонен номер 056 907 218.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички