Вторник,

Оперна прима: Срам е да имаме такива влакове

От: стандарт -
147
Оперна прима: Срам е да имаме такива влакове
A
A
A

 

Оперната певица Мариана Цветкова, която е русенка и солист на Националната опера и балет, публикува видео, в което разкрива как точно е пътувала от София до Русе с влакове на БДЖ, пише Дунавмост. Възмущението й е относно състоянието на влаковете и скоростта, с която те се движат.

Ето поста й във фейсбук:

"Това е срам за България, която казват, била член на Европейския съюз. От София до Горна Оряховица с бързия влак се стига за 4 часа. От Горна Оряховица до Русе - 83 км с пътническо влакче за 3 часа. Мизерията в него няма да дискутирам. Има директен влак от София до Русе, но тръгва в 20 ч. и пристига след 2 през нощта. В този час и на Лондонска жп гара не бих пристигнала.

Пътувам до Русе, българската перла на река Дунав. Какъв е този областен град, до който се стига по този начин, с влак от почти средата на миналия век? За тоалетната няма да намеквам. Та, междуградските автобуси София - Русе са в намален брой. Значи, пътниците вътре са подредени в стил сардели. Влаковете, опази Бог! Летището - затворено от десетилетия. За въздуха в Русе да говоря ли?! Това ако не са стъпки към унищожаването на един град, здраве му кажи!"

 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията