Няма сериозни щети от валежите в Старозагорско

През изминалото денонощие на Горещия телефон не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка

Няма сериозни щети от валежите  в Старозагорско | StandartNews.com

25 литра на квадратен метър е падналото количество валежи за изминалото денонощие на територията на Община Стара Загора. „В сутрешните часове е подаден сигнал за излизане на река Османска от коритото ѝ в района на село Казанка. Установено е заливане малка част от вътрешноселска улица. Незабавно е изпратена техника, която да спомогне за отводняването на участъка“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“ в община Стара Загора.

 

Той допълни, че към момента няма данни за други проблемни участъци. „ Нивото на водите в езерото „Загорка“ се повишило в следствие на обилните валежи. В момента се извършва контролирано изпускане на вода към река Бедечка. Нейното корито поема изцяло водите и по цялата дължина на реката няма регистрирано преливане. Постоянно се извършват обходи и се следи ситуацията“, категоричен е Тодоров.

 

Няма данни за нарушено електрозахранване в малките населени места, стана ясно още от думите му. През изминалото денонощие на Горещия телефон не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай