Четвъртък,

Нови автобусни спирки в Благоевград

От: Стандарт -
Нови автобусни спирки в Благоевград
A
A
A

От 25 юли (четвъртък) влиза в сила промяна на маршрута на линия №7 от градския транспорт в Благоевград. Ще бъдат обособени и две нови спирки на улица Вардар. Едната от тях ще бъде при новите социални жилища, а другата - между улиците „Вардар“ и „Шар Планина“. Нова спирка на градския транспорт ще има и при улица „Ветрен“ № 8. Спирката на улица „Дойран“ ще бъде изместена с около 50 метра, като автобусите вече ще спират преди, а не след новоизградения светофар. Оптимизацията на линията се прави с цел удобство на жителите на квартал „Освобождение“. Разписанията на автобусите ще бъдат закачени на видно място при самите спирки.

Промените влизат в сила само няколко дни след откриването на шест нови улици в IV микрорайон.
През април тази година, чрез въвеждане на нови  линии на градския транспорт, беше решен дългогодишен проблем за жителите на квартала. До този момент те нямаха възможност да ползват автобуси, които спират близо до домовете им.
Благодарение на последователната политика на кмета д-р Атанас Камбитов, по същото време, превозните средства от градския транспорт бяха сменени с модерни, отговарящи на изискванията за норма Евро 5.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички