Сряда,

Стара Загора връща модата на градските турове

От: Стандарт -
3373
Стара Загора връща модата на градските турове
A
A
A

На 27 и 28 август, от 9.30 часа ще се проведат традиционните безплатни градски турове от поредицата „Неразказани истории по правитеулици“. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристическият информационен център в Стара Загора.

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще поведе участниците на една вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града – бул.„Митрополит Методий Кусев“. Ще бъда тразказани и видяни някои от скритите кътчета на улицата, потапяйки в необятните истории на нашите прадеди. Посетителите ще имат възможност да разберат как се е променяла във времето улицата, какви хора са живели там и как ул. „Митрополит Методий Кусев“ се е превърнала в свидетел на изминалото време по правите улици.

Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимитаз а всяка група. За 28 август – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани, турът няма да се състои.

Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 7098 или на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_DK1bjDrJIzqRkGhnd80pwUvLP205NeNHDaOLDFieuG6zyw/viewform?usp=pp_url

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора под надслов „СтараЗагора - неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ - Стара Загора.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията