Понеделник,

Най-малкият читател на библиотеката в Разград - на 4 години

От: Станка Христова -
A
A
A

Четиригодишно момченце е най-малкият читател  на библиотеката в Разград. Малкият Александър Иванов е възпитаник на детска градина „Лудогорче“ в града, но вече ползва книжки за четене от фонда на регионалната бибилотека „Проф. Боян Пенев“, съобщават от пресцентъра на книгохранилището.

За първи път Сашко посетил библиотеката когато бил на 3 години. Баба му Ценка Николова го довела в лятната читалня „Под небето“, където той сам съставял приказки по книжките с картинки. Докато фантазирал по сюжетите на изрисуваните страници, малкият научил и буквите и вече чете сам.

Четиригодишният читател е много любопитен, споделят библиотечните работници. Той вече редовно идвал в книгохранилището с баба си,  избирал си книжки и опитвал да чете все по-дълги текстове. Когато се изморял, настоявал възрастните бързо да му дочетат книжката, за да вземе от билотеката нова.

Александър учел с удоволствие и английски, но най-любомито му занимание било декламацията. Той вече е участвал в уъркшоповете на  библиотеката, където рецитирал с вдъхновение „Аз съм българче“ и събрал овациите на публиката.

Общо 11 малки читатели от 4 до 14 години бяха отличени от регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград като най-активни посетители на детския й отдел. Те получиха призове за  участието си в кампанията „Една година приключения“, с която библиотечната управа  насърчава децата да четат книги.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички