Понеделник,

Намаляват таксите за творчески занимания в общинските центрове

От: Стандарт -
Намаляват таксите за творчески занимания в общинските центрове
A
A
A

Таксите за наем, които плащат творческите школи за провеждане на занимания в Младежки културен център, Дома на НХК и другите общински културни центрове, ще бъдат намалени. Целта е да се подпомогне дейността на формациите по танцово, творческо и музикално изкуство в условията на пандемията.

Редуцирането бе одобрено днес, на последната за годината сесия на Общински съвет - Бургас.

Вследствие на наложените противоепидемични мерки, в момента тези школи не могат да извършват дейността си. При разхлабване на ограниченията се очаква те да възстановят работа, но не с пълен капацитет.

Решението на общинските съветници предвижда за периода на обявената извънредна епидемична обстановка цените за наемане на обектите общинска собственост, в които се провеждат занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, да бъдат редуцирани съразмерно с действащите заповеди на министъра на здравеопазването ограничения за заетост на местата, отнесени към общия капацитет на помещението или съоръжението.

С решение  на Общински съвет - Бургас от края на септември т.г. бяха  редуцирани  пропорционално цените за наемане на обектите общинска собственост за периода на обявената извънредна епидемична обстановка, в които се провеждат културни, спортни и други събития.

Решението днес е поредна стъпка от последователната политика на местната власт за подпомагане на културата и творческите индустрии. 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията