Наградиха ученици за творческо писане

Наградиха ученици за творческо писане | StandartNews.com

Благоевград. Церемонията по награждаване на победителите в Четвъртото национално състезание по творческо писане на английски език се проведе в Американския университет в Благоевград.

На нея присъстваха 21 призьори в седемте възрастови категории, както и техните учители. Наградите за победителите бяха осигурени от Американския университет, „Майкрософт – България" и издателствата "Експрес пъблишинг", "Клет" и "Макмилън".

Състезанието се организира и провежда от Фондация "Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС" в партньорство с посолството на САЩ и под патронажа на Министерство на образованието и науката. Тази година в надпреварата се включиха над 4000 ученици от 6 до 12 клас от над 180 училища в цялата страна. Те писаха есе в рамките на 1 час на теми като : "Ако дъждът е човек, то какъв тип човек би бил?", "Къде отиват чорапите, когато изчезнат?", "Дали рибите не говорят, защото не могат или защото знаят всичко?"... Четири регионални журита подбраха есетата за национално оценяване, което се проведе в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай