Неделя,

Момчилград с нов и модерен пазар

От: Ирина Ангелова -
Момчилград с нов и модерен пазар
A
A
A

След близо 35 години община Момчилград ще изгражда нов и модерен пазар. Той ще бъде на мястото на съществуващия, като старите полумасивни постройки ще бъдат заменени с нови, отговарящи на всички съвременни изисквания, заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Проектирането на новата придобивка на града е на финалната права и окончателният проект трябва да бъде готов до края на този месец.

Новият пазар ще бъде разположен на площ от около 4 000 квадратни метра в района на автогарата. Основната част на пазара ще бъде заета от метална конструкция, под чиято площ от около 1500 квадратни метра ще бъдат поместени сергии за продажба на открито на селскостопанска продукция. Ще има обособена зона и за промишлени стоки.

В проекта са предвидени павилиони за хранителни стоки, плодове и зеленчуци, агроаптека, ветеринарна аптека, обекти за ремонт на  битова техника,за  сувенири и помещения за административна дейност по поддръжка и охрана на пазара. Пазарът ще включва и търговски обекти - месарници,   заведение за хранене, скара с места за сядане на открито и закрито, а на второ ниво ще бъде изградена кафе-сладкарница.

Предвидено е пространство за прилежащи паркинги с места за около 100 автомобила на посетители и за търговско зареждане. Организацията на движението ще бъде съобразена с намиращата се в съседство автогара. Изготвеният проект отговаря на всички изисквания за достъпна архитектурна средае

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички