Мълния остави семейство без дом

Изпепели къщата на възрастно семейство в село Цапарево

Мълния остави семейство без дом | StandartNews.com

Мълния запали къщата на възрастно семейство в село Цапарево и ги остави без дом. Цяло чудо е, че обитателите на дома остават живи. Нищо не е останало от покъщнината на домакинството.

„Лежах на леглото. Жена ми беше в кухнята. Чуваме гръм. И тя вика: „Нещо се скъса на тавано“, а аз ѝ викам: „Сигурно някои мачки се борят“. Излезнах и погледнах, и гледам – огън. Гледам - всичко започна да пада“, разказва пред бТВ Благой Самарджийски.

„Заварих страшна гледка. Пожарът се виждаше на 20 километра от селото“, допълва синът му Венцислав Самарджийски.

Пожарникарите се борили цяла нощ, за да овладеят пламъците и по думите на Венцислав на следващата сутрин са заспивали прави. През нощта са били пръскани с вода и съседните къщи, за да не бъдат обхванати и те от огъня.

Обитателите на изпепеления дом са прекарали нощта в колата, но къде ще прекара тази нощ Благой все още не знае. Жена му, която е трудноподвижна и с множество заболявания, в момента е в медицински център в Благоевград.

 

„Къщата, като цена, не струва кой знае колко, има друга стойност - тук са изкарали целият си живот“, казва Венцислав Самарджийски, който е категоричен, че семейството ще направи всичко възможно, за да възстанови дом и да могат догодина да се съберат всички там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай