Митничари задържаха туби пълни с 190 л ракия

Ракията е била в туби от минерална вода

Митничари задържаха туби пълни с 190 л ракия | StandartNews.com

Снимка- Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха 190 литра ракия в туби за минерална вода, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 28 ноември, инспекторите спират за проверка товарен микробус, напускащ страната в района на ГКПП" Дунав мост II Видин-Калафат". Сред групажна стока са открити 10 туби за минерална вода, които се оказват пълни с етилов алкохол с мирис на ракия.

Измерване с денситометър показва, че течността е с алкохолен градус 46 vol. Според документите получател на пратката е частно лице в Холандия. За случая е уведомен разследващ митнически инспектор, образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Видин.

Същия ден митнически служители извършват още едно задържане на алкохол и цигари при опит да бъдат изнесени от страната. Около 9:20 часа в района на ГКПП "Дунав мост" - Русе е спрян за проверка пътнически микробус, чиито шофьор пътува за Белгия.

Митнически служители установяват, че под предните седалки, в товарното помещение и в личния багаж на водача са открити 8000 къса (400 кутии) цигари и 90 литра високоалкохолни напитки, всичките облепени с български акцизен бандерол.

Шофьорът не представил нужните придружителни документи, съгласно изискванията на ЗАДС. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай