Хасан Азис: Мостът до Лисиците ремонтиран до 15 юни

Кметът инспектира ремонтана въжения мост до село Лисиците

Хасан Азис: Мостът до Лисиците ремонтиран до 15 юни | StandartNews.com

Кметът на Кърджали Хасан Азис инспектира ремонта на моста до село Лисиците, един от най– красивите въжени мостове в района на Кърджали, Източните Родопи и страната. Той обясни, че дейностите по подмяна на счупените дъски са предприети по настояване на хората от Широко поле и село Лисиците, които на среща преди 15-20 дни са поставили въпроса пред общинското ръководство. На база на това искане служители на общината са направили оглед и са установили, че трябва да бъдат подменени около 150 дъски, също боядисан и парапетът. Градоначалникът лично шофираше автобуса с журналисти, които на място видяха как вървят ремонтните дейности. „Междувременно научих, че мостът е оценен и от председателя на управляващата партия и министър председател Бойко Борисов. Приветствам и заявеното от него желание да помогне на община Кърджали със средства от партийната каса, за да бъде ремонтирано съоръжението.Не мисля, че община Кърджали се нуждае от пари от партийната каса, защото мостът няма нужда само от няколко баки боя, а от по-сериозен ремонт, тъй като е построен отреди 20 години и досега не му  е правен основен ремонт”, обясни кметът Азис по време на брифинга на колела.  
     
Хасан Азис също се включи в освежаването на желязната конструкция като коментира, че ще остави едно платно небоядисано за младежите на ГЕРБ, които са планирали акция си за края на седмицата.„До събота ще приключим с ремонта, но все пак аз очаквам министър председател Бойко Борисов, министрите Томислав Дончев и Владислав Горанов и младежите на ГЕРБ на 15 юни”, каза кметът на Кърджали. На панела, който остави да го боядиса Бойко Борисов и младежите от ГЕРБ, инж. Хасан Азис написа 15.06. за Б.Б. от Х.А.

„Община Кърджали поддържа 7-8 въжени моста. Те не могат да бъдат ремонтирани от партийни каси. Очакваме държавата да осигури средства за ремонт на всички 13 мостови съоръжения на територията на общината”, посочи кметът на Кърджали. Той призовава държавата да осигури тези средства и въженият мост в Кърджали да бъде открит като знак за надграждане на държавното строителство.„Призовавам към държавен подход, а не към партийно строителство”, коментира Хасан Азис.
     
В момента в село лисиците живеят около 20 –на души, мостът е една от аткракциите за гостите и туристите, които посещават района.”В събота и неделя и по празниците на ден по него минават от 80 до 100 души”, допълни кметът на Широко поле Шукри Исмаил.
       
Въженият мост на язовир Студен кладенец до село Лисиците е с дължина 260 метра и е най-дългия въжен мост в България. Той представлява много красива гледка от крепостта Моняк.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай