Как изгубен кон щеше да докаря беля на Брацигово

Полиция и ловци на крак две денонощия

Как изгубен кон щеше да докаря беля на Брацигово | StandartNews.com

 

Една случка с изгубен кон и издирването му през скалиста и труднопроходима местност край Брагицово, можеше да коства човешки живот, но благодарение на усилията на полицаи, лесничеи, ловци и доброволци-планинари завършва с хепиенд за двама приятели – един от Брацигово и едни габровец.

Историята разказва Дарикнюз.

На 21 април, в късния следобед полицаи от участъка в Брацигово и Районно управление-Пещера получили сигнал от 64-годишен жител на Брацигово. Той съобщил, че заедно със свой познат - мъж на 53 г. от Габрово, тръгнали да търсят изгубен в гората кон. След като бродили известно време двамата се разделили в гората, намираща се в землището на село Жребичко.

Няколко часа по-късно мъжът от Брацигово се прибрал, но от неговия познат нямало и следа. Тогава той решил да сигнализира за случилото се в Районното управление в Пещера.

Полицаите претърсили района, но с наближаването на нощта шансовете да го намерят станали минимални, за това решили да продължат сутринта.

Днес екип от 15 човека - полицаи от Брацигово и Пещера, горски работници, ловци и доброволци сформирали екип и предприели по-мащабно издирване. 

Обхваната била територия характеризираща се с труднодостъпни скални урви, стръмни и много опасни склонове на близкия язовир „Кричим“, гъста растителност, както и наличието на хищни диви животни. За голяма радост усилията им се увенчали с успех. 

В следобедните часове, в местността „Раздол“ мъжете открилия загубилия се мъж в добро общо състояние. Той е транспортиран в Пещера, където е прегледан от лекар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай