Интригуващ литературен тур ще показва емблематични места в Бургас

Той ще започне в 10:30 часа на 5 септември от двора на къща-музей "Петя Дубарова"

Интригуващ литературен тур ще показва емблематични места в Бургас | StandartNews.com

Интригуващ литературен тур, който ще показва емблематични места в Бургас, свързани с живота и творчеството на писатели и поети, стартира тази събота. Той ще започне в 10:30 часа на 5 септември от двора на къща-музей "Петя Дубарова".

 

Участниците в него ще имат възможност да се запознаят със символични места и истории за Бургас, оставили дълбока следа в родната литература.

 

Литературното приключение ще премине през няколко интригуващи локации - къща-музей "Петя Дубарова", Българска агенция по безопасност на храните, където е работил Димитър Димов, Паметна плоча на Стефан Тинтеров, Дом на писателите и Регионална библиотека "Пейо Яворов".

Гид на разходката ще е харизматичната д-р Добрина Топалова, която ще разкаже интересни истории, свързани с историята на литературата. Тя ще ви отведе на едно вълнуващо пътешествие по познати и непознати улици, за да върне спомена за онези наши съграждани, чиято свежа мисъл, талант и вдъхновение са родили и съхранили литературния дух на Бургас. 

 

Д-р Добрина Топалова има литературоведски и критически изяви, преобладаващо свързани с бургаски творци - Петя Дубарова, Христо Фотев, Керана Ангелова и др. Автор е на две литературни монографии - "Митът Петя Дубарова", 1,2 том; "Прозата на Керана Ангелова: Да си върнем Сътворението"). Носител е на наградата "Петко Росен".

 

Литературният тур се организира от Община Бургас с надеждата да се наложи, развие и през следващите години да е в подкрепа на местния туризъм. Той ще се предлага също така на ученици и учители от града, но и от страната.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай