Градът на здравето чукна 170 години

Вършец е в топ 15 на балнеокурортите ни

Градът на здравето чукна 170 години | StandartNews.com

 

Най-старият балнеолечебен курорт в България – Вършец навърши 170 години. Заради пандемията от коронавирус тържествата за празника на курортна, минералната вода и Балкана, бяха ограничени и на провеждат на открито.

На тържествена сесия на общинския съвет кметът инж. Иван Лазаров връчи почетни плакети на институции, общински съветници, народни представители, областния управител, читалищата, допринесли за развитието на курорта, съобщи БНР.

"От 170 години датира първата информация, в която е отбелязано, че един от гражданите на град Вършец е излекуван от лековитите качества на минералната вода след получаване на травми по тялото. Това се смята за рожденна дата на курорта и оттогава Вършец започва да се развива като балнео- и спа- курорт и в Северозападна България, а в последствие става един от най-известните курорти в цяла България", каза Лазаров.

Вършец е сред 13-те най-известни лечебни центрове в страната и не случайно е познат, като град на здравето. За първи път бе представен и филм за Вършец, в които са показани забележителностите му.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай