Дядо насърчавал 10-годишния шофьор с пистолет

Това сочат първите данни от разследването на скандално видео

Дядо насърчавал 10-годишния шофьор с пистолет | StandartNews.com

Дядото и майката на детето, което подкара кола с пистолет в ръка в Пещера, са били в колата до него. Това сочат първите данни от разследването на скандално видео, на което се вижда как 10-годишно момче е седнало зад волана на лек автомобил, а в едната си ръка държи пистолет. Клипчето, което бързо бе изтрито от мрежата,  стана повод за проверка на полицията.

50-годишният дядо на невръстния водач, който стои и насърчава малчуганът да шофира, се вижда на клипа. "Полицията веднага извърши проверка по сигнала. Най-важният акцент беше, че е предоставен лек автомобил на 10-годишно дете, собственост на 50-годишния му дядо", разкри пред Нова Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

Автомобилът ще бъде дерегистриран, а на дядото ще се наложи глоба от 300 лв., заявиха от полицията.

"Пистолетът, с който позира на снимки детето е газов. Той е лицензиран, но най-вероятно бащата го е дал на 10-годишния за снимка малко след закупуването му", допълниха от органите на реда.

"Детето е Асен Маринов, заедно със своята баба и дядо, са се завърнали за Коледните празници в България. От дълги години тримата живеят от години в Англия. Детето се отглежда при много добри условия, то отговаря със самочувствие, отглеждано е при презадоволяване. 10-годишният Асен съжалява за постъпката си", съобщиха от социалните служби.

На 6 януари бабата, дядото и Асен са се завърнали в Англия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай