До 15 април можете да кандидатствате за литературния конкурс

До 15 април можете да кандидатствате за литературния конкурс „Изкуство против дрогата“

До 15 април можете да кандидатствате за литературния конкурс | StandartNews.com

Организаторите Народно читалище "Любен Каравелов 1940", Общински съвет по наркотични вещества и Синдикат на българските учители - Бургас съобщиха, че дават начало на деветото издание на литературния конкурс "Изкуство против дрогата". Събитието се провежда под егидата на областния управител. Организира се през една година и е посветено на Международния ден за борба с наркоманиите - 26 юни. Първото издание бе през 2003 г.

За организацията на Международния литературен конкурс "Изкуство против дрогата" читалище "Любен Каравелов 1940" - Бургас стана носител на националната награда на Министерство на културата и Платформа "Агора" за 2018 г. - Приз "Изкуство и култура за развитие".

В конкурса могат да участват деца и младежи на възраст от 14 до 25 години в две възрастови групи:

- От 14 до 17 години;

- От 18 до 25 години.

Участниците представят стихотворение, есе или разказ, написани специално за този конкурс, непубликувани в други издания и без право на участие в други конкурси. Обемът на творбите, изпратени по e-mail, трябва да е до 3 компютърни страници (6 000 знака) на български език (или на руски и английски за чуждестранните участници), формат WORD, шрифт 12. Необходимо е авторите да посочат трите си имена, рождена дата и година, учебно заведение, пълен адрес, е-mail и телефон за връзка.

Крайният срок за получаване на творбите е 15 април 2021 г.

Компетентно жури от писатели и преводачи ще оценява участниците, които ще получат електронен сертификат, номинираните - диплом, а отличените - диплом и парична премия.

 Резултатите ще бъдат обявени в интернет на 1 юни 2021 г., в сайта на Община Бургас, нейната страница във фейсбук - https://www.facebook.com/Burgas.Municipality/ - и във фейсбук страницата на читалището - https://www.facebook.com/НЧ-Любен-Каравелов-1940-Бургас-1088856194473009.

Номинираните и наградени творби ще бъдат издадени в сборник.

 

Отчитането на конкурса ще се проведе в гр. Бургас на 25 юни 2021 г., от 11 часа в Областна администрация, ул. "Цар Петър" №1. Творбите изпращайте на:

E-mail: [email protected]        

Телефон за контакти:  +359  895 506 211.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай