Днес в Бургас започва плувен турнир

Днес в Бургас започва плувен турнир, на който могат да се печелят олимпийски визи за Токио'2021

Днес в Бургас започва плувен турнир | StandartNews.com

При изключително строги мерки за сигурност в спортен комплекс "Парк Арена ОЗК" от петък до неделя ще се проведе тазгодишното издание на международния турнир по плуване "Купа Бургас" - Гран При, който е и олимпийска квалификация. Организатори са Българската федерация по плувни спортове, с подкрепата на Община Бургас.

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването, от 29 октомври всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика.

Атрактивната надпревара да се проведе при безкомпромисно спазване на мерките за сигурност, решиха на работна среща представители на РЗИ-Бургас, ОД на МВР, родната федерация по плувни спортове, ОП "Спортни имоти" и Община Бургас.

Всички плувци, треньори и длъжностни лица задължително трябва да носят маски. Състезателите могат да ги свалят само при старта на своята дисциплина, след което отново да ги поставят.

На входа на "Парк Арена ОЗК" ще има строг пропускателен режим. Ще бъдат проверявани чантите на всички. Ще се измерва и температурата на всеки, който има право на достъп до плувния басейн. На спортния комплекс стриктно ще се следи за спазване на нужната дистанция между всички присъстващи.

Любителите на плуването могат да следят онлайн престижното състезание на сайта на Българската федерация по плувни спортове: https://www.bul-swimming.org/

230 елитни плувци от България, Сърбия и Турция ще спорят за медалите и предметните награди на международния турнир "Купа Бургас" - Гран При.

Има и солиден награден фонд в размер на 21 800 лева, като Община Бургас е осигурила 20 000 лева. 

Премии ще получат първите десет плувци от всеки пол, събрали най-много точки по ФИНА от финалните плувания в три дисциплини от програмата на турнира.

Организаторите приканват всички с право на достъп на спортен комплекс "Парк Арена ОЗК" по време на тридневното състезание да бъдат максимално дисциплинирани по отношение на наложените мерки за сигурност във връзка с пандемията от Ковид-19.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай