Понеделник,

Депутат от ВНС оглави общинския съвет в Разград

От: Станка Христова -
347
Депутат от ВНС оглави общинския съвет в Разград
A
A
A

Ексдепутатът от Великото Народно събрание  Стоян Димитров ще ръководи общинския съвет в Разград. Той бе избран на поста с гласовете на БСП, в която членува, с подкрепата на десните съветници от „Демократична България” и групите на местните коалиции ВМРО–БНД и ЗНС в местния парламент.

Две групи съветници - от ГЕРБ и ДПС, се очертаха като опозиционен блок в новоизбрания  общински съвет. ГЕРБ, които загубиха кметските избори след балотаж с БСП, имат най-голямата група от 8 души в 33-членния местен парламент на Разград. Те обаче не издигнаха кандидат за председател на общинския съвет, нито участваха в гласуването. ДПС застана зад кандидатурата на своя общински лидер доктор Левент Апти, но  след края на тайния вот стана ясно, че той е получил подкрепа от 6 гласа, колкото са и съпартийците му.

В урната бяха преброени 25 бюлетини, 23 от които валидни. 17 от тях бяха за фаворита на  БСП Стоян Димитров. Той е известен адвокат в Разград и едно от знаковите лица на столетницата в региона. Кариерата му в политиката започва през 1990 година, когато е избран за депутат във ВНС. Общински съветник в групата на левицата във всички местни парламенти от 1991 година насам. По времето на кабинета „Орешарски” той бе областен управител на Разград.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията