Четири медала взеха старозагорки на първенство по канадска борба

Състезателите от клуба вече започват да се готвят за следващите състезания през 2021 година като се надяват да бъде по - благодатна за спорта

Четири медала взеха старозагорки на първенство по канадска борба | StandartNews.com

Състезателките от Спортен клуб за сляпо-глухи „Августа- Стара Загора“ се завърнаха с четири медала от Двадесет и четвъртото държавно първенство по канадска борба за хора с увреждания, което се проведе в Кърджали през уикенда.

Старозагорки се представиха много добре. В категория жени до 60 кг с увредено зрение Ангелина Кръстева спечели две републикански титли, като успя да завоюва първото място и за лява, и за дясна ръка.

В категория жени 70+ кг Донка Йовчева спечели две бронзови отличия за лява и за дясна ръка.

Тилка Кайрякова, която през изминалата година стана вицесветовен шампион на дясна ръка за съжаление не успя да вземе участие в родното първенство, поради контузия на крака.

Състезателите от клуба вече започват да се готвят за следващите състезания през 2021 година като се надяват да бъде по - благодатна за спорта. „Тези състезания са много важни за нас. Всяко мероприятие за хората с увреждания допринася да си вдъхнем кураж и надежда“, разказа Ангелина Андреева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай