Бургазлии оглавиха Камарата на архитектите в България

Бургазлии получиха огромно признание от колегите си в страната и оглавиха Камарата на архитектите в България

Бургазлии оглавиха Камарата на архитектите в България | StandartNews.com

Преди броени дни се проведе Двадесето редовно отчетно-изборно Общо събрание на Камарата на архитектите в България, където Бургаската колегия постигна исторически успех и признание.

Арх. Владимир Милков бе избран за Председател на Управителния съвет на авторитетната браншова организация. В управленските структури на Камарата с четиригодишен мандат бяха избрани още двама бургазлии, които са и в ръководството на регионалната колегия - арх. Костадин Христов - за Председател на Контролния съвет на КАБ, и арх. Мирослав Бойчев - за член на УС на КАБ. Всички бургаски кандидати получиха широка подкрепа от другите градски колегии в цялата страна.

Регионалната камара в Бургас също има новоизбран Управителен съвет. Той е в състав: арх. Събин Попов - Председател, арх. Венета Иванова - зам.-председател, ланд. арх. Пламен Матеев - зам.-председател, и членове арх. Мина Георгиева, арх. Костадин Христов, арх. Мирослав Бойчев и арх. Калоян Матеев.

Кметът Димитър Николов поздравява бургаските архитекти за постигнатото заслужено признание.

"Продължаваме да сме отворени за всякакви предложения и винаги ще поощряваме творческата фантазия. Технологиите, науката, възприятията на хората за модерност и изкуство се развиват и ние трябва да сме адекватни със съвременните тенденции. Именно тук е вашата важна роля. Вярвам във вас и съм сигурен, че и аз, и вие искаме думата МОДЕРЕН да продължи да се споменава редом с името Бургас!, каза кметът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай