Неделя,

Бургас избира най-добрия стендъп комедиант

От: Стандарт -
723
Бургас избира най-добрия стендъп комедиант
A
A
A
  • Бургас избира най-добрия стендъп комедиант в страната с тридневна шоу - надпревара от 28 до 30 юли

За втора поредна година ще бъдат връчени националните награди за стендъп комедия "Golden Mic Awards", на които Бургас е домакин. Събитието ще бъде белязано от голям тридневен фестивал, който ще се състои в периода 28-30 юли в HashtagPavilion и ще събере на едно място най-добрите стендъп комедианти от страната. Един от тях ще си тръгне с 31-сантиметрова златна статуетка, с приблизително тегло от 2 кг, изработена от същите материали и със същата технология, използвана още в Антична Гърция, с която се изработват и небезизвестните награди "Оскар".

Проявата е подкрепена от Община Бургас по фонд „Култура”.

Първите два дни ще бъдат истински празник за почитателите на хумора и стендъп комедията. Ще гледаме 7 комедианта дневно, всеки от които с 20-минутен сет от своето шоу. В последния ден от надпреварата - 30 юли, ще се проведе церемонията по награждаването. Веднага след нея, най-заслужилият ще се качи на сцената още веднъж, за да сложи гвоздея в програмата, представяйки цялото шоу, с което печели приза за най-добър комедиант.

Освен награда на журито, участниците се борят още за наградата на публиката, която се определя чрез отворено гласуване на сайта www.goldenmic.eu, достъпно до 23:59 часа на 29 юли и награда на гилдията, която се определя чрез затворено гласуване измежду всички регистрирани за участие комедианти, без значение дали са достигнали финалния етап от надпреварата. Всеки от членовете на журито ще връчи една от гореизброените награди.

Наградите “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” няма да бъдат просто отличие за най-голяма смешка. Те ще задават посоката на развитие през предстоящите години и ще стимулират новаторството. Ще поставят фокуса към актуалните за обществото теми и ще водят до смислена, конструктивна промяна през годините.

Билетите за събитието вече са в продажба на: bit.ly/goldenmic22


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията